Jasna Perko ispekla najbolji kolač

By 23. rujna 2019.Novosti

Prošle subote je u Belici održan, jubilarni, peti po redu festival međimurskih slastica pod nazivom Bakini kolači. Ovogodišnja tema bili su šljiva i krompir. Prijavljeno je rekordnih dvadeset i pet kolača. Pred ocjenjivačkom komisijom(Marija Borković, Milena Štajerec i Vlasta Vugrinec) nije bio lak zadatak. Između svih kolača morale su odabrati tri najbolja. Treće mjesto osvojila je Marija Antolković članica Društva žena Hlapičina s kolačem Gostovajske breskvice. Ljubica Krnjak ispekla je kolač od krumpira sa šljivama i osvojila drugo mjesto. Udruga žena Lopatinec na Bakinim kolačima sudjelovala je prvi put. Njihova članica Jasna Perko ispekla je pitu od šljiva koja je proglašena najboljim kolačem.
Uz najbolje kolače lenta je dodijeljena i u kategoriji izvorno međimursko. Ocjenjivačka komisija u sastavu Ana Vrbanec i Marija Kukolić najboljom su ocijenile Mariju Prekupec iz Udruge Gardruža iz Gardinovca.
Najbolje uređenim izlagačkim prostorom ocijenjen je prostor Udruge žena Belica.
Sve natjecateljice dobile su poklon vrećice.
Na kraju treba zahvaliti Turističkoj zajednici Međimurske županije i Općini Nedelišće koji su bili suorganizatori te Međimurskoj županiji i Općini Belica koji su bili pokrovitelji ove manifestacije.