Kiša pokvarila Gulašfest

By 9. srpnja 2019.Novosti

Protekle nedjelje(07. srpnja 2019.) organizirali smo četvrto natjecanje u spravljanju međimurskog gulaša pod nazivom Gulašfest 2019. Kuhanju je pristupilo sedam ekipa: DVD Dunjkovec, Udruga žena Dunjkovec, Udruga žena Pretetinec, Društvo športske rekreacije Grabanice, Udruga Hrastinka, Udruga Frkanovčani i VMO Gornji Kuršanec. Loša vremenska prognoza se obistinila te je natjecanje omela jaka kiša. Iako su se natjecatelji sa svojim kotlićima sklonili pod šator uvjeti kuhanja postali su vrlo teški.
Isto tako bilo je predviđeno ocjenjivanje i nagrađivanje tri najbolje spravljena jela ocjenjivačka komisija(Slađana Zadravec, Marija Borković i Snježana Zorković) u dogovoru s predstavnicima ekipa i organizatorom odlučila je da istog neće biti. Dogovoreno je da se nagradni fond ravnopravno podijeli svim sudionicima te je svaka ekipa nagrađena sa 150,00 kuna.
Na kraju su gulaši skuhani i podijeljeni malobrojnim posjetiteljima. Gulašfest je trebao biti središnja manifestacija Dana Dunjkovca, ali je zbog nepovoljnih vremenskih izostao svečani dio te zabava uz živu glazbu.