Bakini kolači 2017.

By 16. rujna 2017.Novosti

U subotu, 16. rujna 2017. godine,  u organizaciji naše udruge i Turističke zajednice grada Preloga održano je treće po redu natjecanje u spravljanju slastica po starinskim receptima pod nazivom Bakini kolači. Manifestacija je održana u Prelogu jer je prošlogodišnja pobjednica članica Udruge žena Priločko srce iz Preloga.
Uz mnoštvo finih kolača koje su posjetitelji mogli degustirati predstavljeno je dvadeset i pet natjecateljskih kolača.
Posebnost ovogodišnje manifestacije je to što se uz bake prvi puta natjecao i jedan muškarac odnosno dedek. To je Stanko Trstenjak iz Marofa pokraj Sv. Martina na Muri čiji je Pofratna gibanica osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Katarini Bašek iz Udruge žena Dunjkovec koja je ispekla Orehovu tortu. Trećom je proglašena Slatka pita s orasima i jabukom Nade Turk članici Društva žena Mursko Središće.
Uz kolače nagrada je dodijeljena i u kategoriji Izvorno međimursko. Ona je pripala Udruzi žena Belica.
Organizatori su natjecatelje koji su pripremili tri najbolja kolača nagradili lentama i vrijednim nagradama. Lentu i nagradu  dobila je i pobjednica u kategoriji Izvorno međimursko.
Suorganizatori manifestacije bili su Turistička zajednica Međimurske županije i Udruga žena Priločko srce a pokrovitelji Grad Prelog i Međimurska županija.
S obzirom da pobjednik ovogodišnjeg natjecanja dolazi iz Žabnika slijedeća manifestacija će se održati u Svetom Martinu u rujnu iduće godine.