Dani otvorenih vrata Uljare Sedišče ob Dravi

By 11. rujna 2017.Novosti

U rujnu svake godine Uljara u slovenskom Središču ob Dravi organizira dane otvorenih vrata. Članovi naše udruge na ovu se manifestaciju rado odazivaju te su ove godine na njoj sudjelovali četvrti puta. Uz izložbeno-prodajni dio na manifestaciji se održava i natjecanje u kuhanju gulaša od tikve.
Na izložbeno-prodajnom dijelu predstavljale su nas naše najstarije članice Štefanija Pertlik i Rozina Kralj. Njihovi cekari nezaobilazni su dio ove kao i mnogih drugih manifestacija. Uz njih na štandu se predstavio OPG Ciglarić s kojim je udruga uspostavila odličnu suradnju.
U kuhanju gulaša ove su se godine okušali Josip Kovačić, Smiljan Pozvek i Tihomir Štefulj. Da su skuhali dobar gulaš govori to što je njihov kotlić bio prazan među prvima.
Predstavljanje naše udruge ne bi bilo uspješno da nismo imali dobru logistiku. Dušanka Krizman i Franjo Soldat brinuli su svim sitnicama i tome kako bi prezentacija udruge bila besprijekorna.
Slijedeće subote,16. rujna 2017, u Prelogu smo zajedno s Turističkom zajednicom garda Preloga organizatori natjecanju u spravljanju kolača po starinskim receptima pod nazivom Bakini kolači te Vas pozivamo da nas posjetite i uživate u preko sto vrsta kolača.